dijous, 1 de febrer del 2018

6a Trobada GeoloSketcher a l'avenc Montserrat Ubach (Canalda, Odèn, Solsonès) 11/03/18


De la mà de la Comissió per a la Protecció de l’avenc Montserrat Ubach i l’Entorn us convidem a dibuixar el paisatge geològic d’aquest racó d’Odèn (Solsonès) d’isolada bellesa. Es tracta d’un conjunt serres conglomeràtiques que en el que destaquen relleus tant imponents com la paret vertical de la Roca de Canalda o estructures tectòniques tant vistoses com el doble encavalcament del Puig Subirà. Un altre aspecte destacat és que sobre aquests conglomerats s’ha desenvolupat un carst notable que té com a expressió màxima l’avenc Montserrat Ubach, un dels més profunds del món en aquest tipus de roca.
Aquest espai ens dona diverses possibilitats i temes per dibuixar. L’entorn immediat al punt de trobada ofereix un paisatge obert d’àmplies panoràmiques. Aquells que tinguin ganes de caminar una mica, en 10 minuts s’arriba per un ampli camí senyalitzat fins el mirador de l’avenc.


Com arribar a l’aparcament de l’avenc, punt de trobada inicial i final?
Des de Solsona cal agafar la carretera LV-4241 en direcció al Port del Compte. En arribar a Coll de Jou cal prendre la carretera L-401 que surt a l’esquerra en sentit Cambrils. Passem de llarg el trencall a Canalda i poc abans del km 34 cal agafar la pista senyalitzada cap a l’esquerra vers Camí de Cavallera. En uns 200 m, just després de passar una gran bassa, s’agafa el trencall cap a l’esquerra que porta a una explanada amb troncs on cal deixar els cotxes. Us cridarà molt l’atenció que a la dreta i cap el sud hi ha unes gàbies gegantines per a la cria de rapinyaires.


I si vull anar fins el mirador de l’avenc Montserrat Ubach?
Una desena de metres abans de l’aparcament, a mà esquerra, surt el Camí Ral de Baix (GR-1) que amb 10 minuts a peu porta al mirador de l’avenc.


Alguns consells més
En aquest indret el temps és canviant i és prudent dur roba d’abric. També, donada la llunyania respecte els pobles més propers, s’aconsella portar menjar i beguda.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada