dilluns, 9 d’octubre del 2017

Trobada GeoloSketcher a les Escletxes del Papiol, Baix Lobregat (5 de novembre de 2017)

En aquesta trobada GeoloSketcher us proposem dibuixar un geòtop molt pintoresc de fàcil accés situat a l’àrea metropolitana de Barcelona, Les Escletxes, a les afores del poble de El Papiol.

Es tracta d’un espai en que es sumen dos aspectes geològic rellevants: per una banda el seu valor estratigràfic i paleontològic, i pel l’altre, el geomorfològic. Respecte el primer dir que es tracta d’un escull coral·lí i algal del miocè mitjà. Els fòssils de coralls, mol·luscs i altres espècies incrustats a la roca, perfectament identificables, ens conviden a fer dibuixos de detall.

Respecte la geomorfologia, la seva singularitat rau en que aquest escull, de comportament rígid, s’assenta sobre unes argiles rogenques més plàstiques i això ha propiciat que hagi lliscat a favor del pendent fracturant-se en multitud blocs. Les escletxes configuren estrets passadissos entre la roca.

Ens veiem el dia 5 de novembre a les 10.00 a l'aparcament de Les Escletxes (carrer del Carme amb carrer de les Escletxes, prop de l'Escola Pau Vila), a El Papiol.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada