dimecres, 11 de gener del 2017

1 Trobada GeoloSketcher. Volcà d'Hostalric. 19 de febrer de 2017


Viatjar amb una llibreta fent croquis i dibuixos s'ha fet sempre, però  d’uns anys cap aquí han sorgit diverses iniciatives que ho han posat en valor fomentant la pràctica col·lectiva del dibuix urbà in situ (urban sketching) i l’exposició de les obres resultants a Internet. 

D’altra banda, dibuixar del natural és una eina bàsica en geologia i altres ciències afins. Però a més del seu ús científic i professional  també pot tenir una vessant artística, recretiva i  divulgativa. Potenciem-ho!

Fer GeoloSketching és la suma de la passió per la geologia i l’art de dibuixar. Si et ve de gust passar de tant en tant un matí gargotejant en companyia i a l'aire lliure, compartir les teves experiències i mostrar la teva obra la xarxa ets GeoloSketcher!

Què dibuixarem?
El poble d’Hostalric s’assenta sobre un les restes d’un volcà del miocè superior-pliocè inferior coronat per un castell. El nucli principal correspon a les restes de la xemeneia, fàcil d'identi ficar per les boniques columnes basàltiques. A l’entorn també es poden observar interessants afloraments piroclàstics. Cal recalcar l’aprofitament que se’n fet del basalt per a la construcció del les muralles i el castell, ben integrats en el paisatge; així com les bones vistes que des del cim es tenen de la vall de la Tordera, la Selva, el Vallès, el Montnegre i el Montseny.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada